top of page

Εναρκτήρια συνάντηση της ερευνητικής υποδομής OMIC-ENGINE στη Λάρισα

Updated: Oct 31, 2018

Δημοσιευμένο στο e-thessalia.gr στις 18 Ιανουαρίου 2018


Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εναρκτήρια συνάντηση της Ερευνητικής Υποδομής OMIC-ENGINE.


Η Ερευνητική Υποδομή OMIC-ENGINE είναι μία από τις 19 ερευνητικές υποδομές εθνικής εμβέλειας που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός της OMIC-ENGINE ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 εκατ. αντιστοιχούν στo Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έχει καθήκοντα συντονιστή. Συμμετέχουν επίσης ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων Πατρών, Θράκης, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γεωπονικό Αθηνών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.


Η OMIC-ENGINE στοχεύει στη διεπιστημονική έρευνα και ανάπτυξη με μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας για εφαρμογές στο Αγροδιατροφικό Σύμπλεγμα και τα Φάρμακα. Η Συνθετική Βιολογία είναι η επιστήμη αιχμής που συνθέτει βιολογικούς οργανισμούς με νέες ιδιότητες που είναι χρήσιμες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Την συνάντηση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Πετράκος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός.



bottom of page